Summer time (Johnny)

 Mi se pare incredibil cum un gest – cât de mic – îți poate ridica moralul așa mult. Pentru un moment. Un gest drăguț de curaj. Simetria timpului spre direcția mea de data asta.

Sau cum subconștientul îți oferă unele momente de a evada. Te revigorează ca o ploaie de vară! Te întâlnești cu prieteni pe care-i credeai pierduți deja în amintiri, dar care te întâmpină la fel de călduros de parcă nu v-a despărțit atâta timp și nici zecile sau sutele de kilometri. Și realizezi că ți-au lipsit. Atât de mult!

Dar apoi te trezești din visul scăldat în dor. Continui totuși să vezi mulțimea de entuziaști cu eșarfe la gât, încă te plimbi de mână cu acel vechi tovarăș de sub stele, salutând și îmbrățișând nesfârșitele fețe cunoscute.

Pe undeva pe niște scări, e un mic grup din care-ai făcut cândva parte. Dați in cap în semn de salut și te grăbești la focul care se înalță spre cerul demult părăsit de soare.

Vă așezați pe o buturugă și începeți toți să cântați piesă cercetașilor: “La marginea pantei abrupte, La un han s-a oprit un străin…”.

Vizualizează obiectiv scena și nu te va încălzi cu nimic. Tot ce tebuie să faci e să privești un univers al nostru. Acest univers al prieteniei. Al înțelegerii. Al întregului. Univers care pare ireal. Pare.

Îmi ridic cele 3 degete de la mâna dreaptă și ți-o întind pe cea stânga. La gât îmi poți vedea eșarfa cu nodul prieteniei. E eșarfa universului nostru – pe care-l iubesc atât de mult.

Gata oricând!

Ana Marda. Toamna.

 

About Mao

Voci, numai voci View all posts by Mao

One response to “Summer time (Johnny)

  • get blackhat

    Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: