Împărtășită în taină

Miss-You-1

Un licăr de realitate și era treaz. Ea dormea sprijinită de umărul lui. Arăta în sfârșit împăcată cu sine, de parcă un somn bun rezolvă orice. A simțit nevoia s-o cuprindă cu brațul, s-o strângă atât de tare și să nu-i mai dea drumul niciodată. ”Dar la ce bun, domnule?” se întreba de fiecare dată când i se strecurau asemenea dorințe trupești. Nu doar…
”Mâine poate nu ți-o vei mai dori.” Așa se amăgea încă din acea seară în care se cunoscuseră, când sorții i-o aruncaseră în brațe la primul dans al balului. Se mișca cu o grație și o delicatețe atât de amețitoare că abia reușea să nu facă un pas greșit și, dintr-o greșeală nevinovată, s-o calce pe încălțările delicate… După, o invitase timid la o plimbare în grădină. La sfârșitul seratei, îi sărutase mâna, iar obrajii ei se înroșiseră, măgulindu-l profund.
Întors din amintiri, a oftat adânc apucând să recunoască zona de câmpie veștejită luminată slab de zorii zilei.
Nu mai era mult. Și totuși…

* * *

Visase că era fericită. Când s-a trezit, lacrimi grele i se adunaseră în ochi, dorindu-și cu disperare să se întoarcă numaidecât în visul pe care nici măcar nu și-l mai amintea. Știa doar că și el apărea alături de ea… Ce a oprit-o însă a fost cel pe care se părea că dormise de cine știe când! Pentru câteva clipe inima i-a stat în loc, dar nici nu s-a proptit din loc, n-a mișcat un deget. A încercat să-și mascheze cumva respirația agitată încercând să inspire adânc parfumul pe care îl împrăștia cămașa lui. ”Ce copilărie din partea mea!” și-a zis. Totuși colțurile gurii i s-au ridicat fără să vrea și n-a mai izbutit să adoarmă, conștientă de fiecare părticică cu care îl atingea.
Zorii încă nu se arătaseră. Nu putea spune unde sau când vor ajunge. Doar el știa.

Am întârziat o zi, îmi pare rău! Ana.

About Mao

Voci, numai voci View all posts by Mao

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: