#1 – cuvânt introductiv

flowers in my hair

Oamenii nu realizează cât de scurtă e viața și uită să fie fericiți. Își canalizează atenția pe acele mărunțisuri care nu aduc satisfacție, dimpotrivă chiar… Nu bun.

Pace, iubire și armonie!

De dimineață mâncam o piersică și priveam pe geam crengile bradului atât de liniștite. Soarele era pe cer și păsările cântau. O zi numai bună pentru uitarea grijilor  – bac bac bac, admitere admitere admitere (chh). Împăcare!

Viața va curge… (cu sau fără bac) E o călătorie ce trebuie presărată cu momente plăcute, nebune, demne să-ți aducă un zâmbet pe stradă (!) când ți le amintești.

life

Lumea uită de echilibru și adesea îi descopăr în degradare, axați pe idei fixe ce nu duc decât la un consum mult prea ridicat de energie. Lumea e secătuită de spirit din cauza grijilor, stresului, a unor ambiții mult prea pământești ce nu merită atâta efort. Viața e o relaxare a sufletului, o descoperire a plăcerilor, o maturizare a minții, într-o ascensiune continuă spre mai bine.

Energia mea, de la Mama Natură, e pozitivă. ”Ioni pozitivi, ioni pozitivi!” Caut să o mențin în acest fel, dar totodată să le-o pasez celorlalți, să le arăt persoanelor ce mă înconjoară că viața este frumoasă…

peaceful roadMi-aș trăi viața în natură, pierdută printre copaci și munți, nicidecum după planul dureros de clișeic stabilit acum (facultate, job, bani), daaar acest ”șablon” este doar o etapă a vieții prin care trece toată lumea, nu? Oricât de neplăcut mi se pare acum (nu-mi prea priesc blocurile și lipsa culorii verde). Nu-mi pot construi o cabană fără bani, nu? :)) Nu pot fugi nicăieri fără nenorociții ăștia de bani care au manipulat mințile și le-au convertit…

Pacea înseamnă împăcare; pacea înseamnă acceptarea de sine și a celorlalți. Acceptarea vieții, ca un drum spre o cunoaștere universală, și a morții, ca un dat firesc, o înălțare a sufletului spre cerul infinit și liber.

Sfatul meu? Fii recunoscător celor din jur și arată-le asta. Nu te adânci prea mult în ceea ce e pământesc – dăunează. Inspiră aerul care te ține în viață și mulțumește-i. Dacă vei ține cont de ce crede lumea, întotdeauna se va găsi cineva ”împotrivă”, așa că detașază-te!

Fă ceea ce îți face plăcere și vei fi liber! 🙂

Ana M.

About Mao

Voci, numai voci View all posts by Mao

3 responses to “#1 – cuvânt introductiv

  • diuras

    cred ca atunci cand ai scris ca esti doar un copil ai fost ironica, nu?:)

    • Ana

      Da… Când încerci să vorbești unui adult, te ia de copil. Pe mine cel puțin. (am aproape 19 ani) Așa simt. Mă văd înconjurată de atâția oameni cufundați în stres, în viața asta de zi cu zi, oameni care uită că în fiecare zi trebuie să te bucuri de ceea ce ai, nu să fii mereu nemulțumit de ceea ce nu ai… Trebuie stabilite ”ținte” de care să te apropii gradual – da -, dar nu să uiți să trăiești. Mă poți lua drept omul ăla care… trăiește clipa? Da. 🙂 Vreau să mai deschid niște ochi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: