Hemiola

A venit vremea să renunți la obloanele prăfuite și să lași lumina să se strecoare la tine. Uite, o!, uite cu câtă îndărătnicie se întunecă totul și își pierde conturul, abandonând firul banal al vieții… Nu te abate de la ce ți-e dat. Clipele de rătăcire sunt mai anevoioase  ca o avântare oarbă în negura unei nopți fără lună. Ce gând îți șoptește somnul înainte de a-ți coborî ușor genele? Mă pierd… Mici ocazii ce ți s-au ivit în trecut au fost zăvorâte într-o cămară mică și înghesuită, lângă borcanele cu gem de căpșuni și alergii. A venit vremea să îți amintești de cheia din buzunar, a venit vremea să te scalzi în norul dens al dorințelor nechibzuite și copilărești, căci ploaia liniștită și amăgitoare de vară nu va astâmpăra nicicând tensiunea și suspansul de dinaintea unei furtuni. Scopul să-ți fie furtuna! Necunoscutul, teama, dorința, nehotărârea, oboseala, toate se vor risipi în neant.

A venit vremea să renunți la obloanele prăfuite și să te strecori în brațele calde ale luminii.

Hemiola – o măsură și jumătate.

About Mao

Voci, numai voci View all posts by Mao

3 responses to “Hemiola

 • ARDIANA MOLDOVAN

  Citindu-ti indemnul la trairea furtunii, gandul m-a dus la cuvintele “Da-mi Doamne lupta !” din Trufasa Citadela. Mi-am amintit de entuziasmul cu care tinerii studenti paraseau bancile facultatilor si plecau la razboi, cuprinsi de sentimentul profund al patriotismului. Ajungeau apoi sa traiasca ororile razboilui si un alt sentiment, la fel de profund, al dezumanizarii…
  Stii, cineva spunea ca isi inchipuia iubirea ca pe un rau de foc ce-ti curge prin vene, insa mai tarziu a inteles ca aceasta nu e decat o pace nesfarsita si blanda..
  Ce folos daca infruntam furtuni, cand acestea ne pot dezumaniza iremediabil ? Poate ca scopul nostru n-ar trebui sa fie furtunile, ci iubirea. Pacea nesfarsita si blanda…

  • Ana

   Cand am zis “furtuna”, m-am referit la toata pasiunea pe care o ai, toate dorintele implinite si neimplinite, tot ce te-ar duce pe calea fericirii. Stii… e vorba de alegeri. Alegerile pe care le fac altii pentru tine ca sa-ti fie mai bine, fara sa tina cont ca furtuna lor s-ar putea sa nu rezoneze cu a ta.
   Daca furtuna ta e iubirea, fugi pe urmele iubirii! Iubeste si vei fi iubita! 😀

   • ARDIANA MOLDOVAN

    Da… E greu cand furtunile altora iti bantuie cu bocancii menajeria de sticla unde unicorni fragili viseaza marea…
    In ce priveste alegerile, important e sa le facem pe cele pe care vom regreta cel mai putin ca le-am facut… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: