Spirit Scout – În căutarea păpădiei fantastice (aprilie 2017)

Numai ce găsii această postare în drafturi. Cel mai probabil mi-a fost lene să îi pun diacritice și în cele din urmă am uitat cu totul.


C.L. Tudor Vladimirescu
Spirit Scout, Arad
20-23 aprilie 2017

Cum ar putea fi oare altcumva prelungit drumul de la București spre casă, dacă nu
printr-o călătorie de 12 ore spre alta casă? Înghesuiți de cu seara într-un micuț compartiment, 7 la 6, cu picioarele peste bagaje, cu bagaje deasupra noastră, telefoane, muzică și pozele de start. Ce altceva să faci în Craiova, cand trenul nocturn își anunță întârzierea de 40 de minute decât să joci cărți în gară sub ochii străinilor? “Mă, m-auzi, mă…? Zi-i ăleia să se întoarcă!”, “Asul înseamnă c-o să primești bani! Te așteaptă o lungă călătorie!” Păi… da, la miezul nopții, plini de bagaje, ne așteaptă multe. Acesta este, acesta veni! Toată lumea sus și la locurile lor! Toți sub vizorul meu, căci tocmai eu nimerii locul mai depărtat. (Dar e perfect.) Adormiră… uite-i cum adormiră după atâta agitație. Oare cum se simt? Am frânturi de remușcări pentru alegerea călătoriei de noapte; îi văd deja cu ochii obosiți, pleoștiți în mintea mea. Oare am făcut o alegere bună? Cartea… Somn, cafea, somn, dorm, Timișoara? Bunăăă! Araaad!!! Mara, și Lari, și Stana, uuuuu!! Sediul lor e o micuță cămeruță plină de amintiri și viață. Ajunși în Luncă… văd ceva frumos. Și mult verde, și noroi, și pelerine, PISICI! Mareaaaaan (ceva-ul)! Moțuu! O cameră cu două paturi. Multe izoprene și saci de dormit, mult Arad, mult stat azi, multă oboseală. Baloane, Sibiu, Severin și Timișoara. Doamne, ce frig… Și cât de ocupați sunt… Acces în camera interzisă pentru ecusoane, ca să descopăr că-s… o vrăjitoare!!! E și ea… un fel de balerină. Magic! Din nou: FRIG! Regele în tronul său ne binecuvântează venirea. Se deschide Tirum-ul (care se scrie de fapt TeaRoom), aventura ceaiului începeeee! Chităreală, chităreală, oboseală. Somnul ne încălzește devreme.

Și la fel de devreme ne prinde înviorarea. Clănțănind din dinți, cu polarul pe mine. Vrăjitorii! Adunarea! Aventurăăăăă! Tirul cu arcul, tiroliana și urcatul pe lăzi mi s-au părut cel mai bun mod de a începe. Aș începe fiecare zi cu un tras de o săgeată, un mers dintr-un copac în altul și cu un nou record de lăzi pe care să urc. Unde-i săgeata dispărută, Mara? Unde?? Ofofofo… Uite, uite, uiteee, facem blazon… Un blazon… verde cu albastru? Și sclipiiiici!! Suntem fabuloși. Suntem vrăjitoare cavalere și la Moț. Deși sunt mai bună cu bagheta decât cu sabia :)) Șiii uite cum ajunsărăm la expediția cu Marian, pe urmele trolilor și a deciziilor. Decizii? Cine să mă ajute să-mi leg șireturile cu stânga?

Cum e posibil să te trezești așa devreme? Și să cobori de bună voie în frig. Și să alergi. Și… scuze. Mă duc după o lămâie… Aveți nevoie de mine? De bocancii mei? Și de frontală? Vă dau și pelerina, sigur! Orice! Pastile? Am destule! Drum bun, frumoșilor! Noi o să vă pregătim o surpriză faină. Treceți la gulguțe, toată lumea! La citate de-ale lui Blaga și scotch. De acum începe așezarea gulguțelor pe drumul cel lung. Paralele, zigzag, deviate, nu… zigzag, deviate, paralele, stai… paralele și după zigzag! Oare ce se poate compara cu un ochi perfecționist? Cu un curcubeu de gulguțe până în căsuța din copac? Mai în față, mai spre drum, nunununuuu, înapoi, puțiiin! Trebuie să fie Perfect! Oameni finuți de pus pietre și lumânărele. Oameni finuți care… TOATA LUMEA LA APRINS LUMÂNĂRI! Cum să-i dai foc? Cuuuum? Pune alta! Hai pe drum… E tot mai întuneric, tot mai puține lumini și uite-le lanterne! Înapoi, înapoi! Cât mai repede! Garda numărul 1, garda numărul 2, vin vin vin, aveți grijăăăă! Fug în cabana întunecată. E atât de întuneric și sunt singură vai… Mă gândesc la un film de groază și fug mai repede. Mi-a pregătit o gulguță, iau doua gulguțe… și apar! Uite-i… Toate promisiunile ar trebui să fie la fel de speciale ca aceasta. Să ne luăm toți de mână, cu ochii închiși și să cântăm încet…

curcubeu.jpg

LA MULȚI ANI, MOȚUUU! Liber! Chităreală, muzică, liniște, un câine lătrând, liniște, muzică, chităreală. Farsă? Nu e amuzant. Deloc. Ce farsă nasoală, băi. Nu mai insista, nu mai insista, te rog… Chitărea… Naah, mă duc să mă culc.

Și întrebările cu care i-am terminat zilele astea… “Ești bine?” “Cum te simți?” “Ai nevoie de o pastilă?” :))

IMG_4925.JPG

În timpul unui meci pe cinste de șah cu pahare.


M-am întors aici de dimineață. Și-s singură.

About Mao

Voci, numai voci View all posts by Mao

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: